Vidar Sandbecks plass

Bysten av Vidar Sandbeck ble opprinnelig satt opp i parken i Rena sentrum i 1995. Kulturhuset stod ferdig i 1999, og bysten ble etter hvert flyttet til inngangspartiet ved «Sandbeckhuset». Dette var i 2005, ikke lenge før Vidar døde.

  • Sandbecksplass.jpg

I mai 2015 fikk Sandbeckstiftelsen en henvendelse fra kommunen i forbindelse med at sentrumsutviklingen blant annet førte med seg en oppgradering av torget. Mellom kulturhuset og huset «Centralen» skulle det anlegges en sirkelformet plass, fint anlagt, steinsatt, og med sittebenker og blomster. Plassen hadde fått navnet «Kulturtorget – Vidar Sandbecks plass». 

  • kulturhuset-med-sandbeck.jpg

Spørsmålet var om stiftelsen syntes det var greit å flytte bysten dit. «Plasseringen vil frembringe beskuelse og omtale i ro og erindring om kunstneren Vidar Sandbeck under ulike publikumsbesøk i hverdag, idrett og fest på et miljøskapende kultur- og handelstorg» ble det hevdet. Og slik ble det. Der står Vidar i sol og regn, og ikke minst i kulde og snø, og skuer utover Rena.