Hopp til hovedinnhold

2012: Tom Steinar Lund

Tom Steinar Lund er først og fremst en fremragende gitarist, som behersker alle sjangere på sitt instrument. Det blir sagt at fela var sjela til Vidar Sandbeck. På samme måte kan en si at gitaren er sjela til Tom Steinar Lund. 

Sammen med Øystein Sunde produserte Tom Steinar Lund i 2003 «Gull i fra grønne skoger», der flere av Norges mest kjente artister framførte Vidar Sandbecks viser på en ny måte, og Vidar Sandbeck likte godt det han hørte. Dette albumet fikk stor betydning for Sandbeckstiftelsens arbeid i årene framover. Det ble startskuddet for ønsket om å få Vidar ordentlig fram i lyset igjen.

Tom Steinar Lund er en Sandbeck-kjenner av de sjeldne, og er en utmerket ambassadør for å fremme Sandbeck i enhver sammenheng.

Tom Steinar Lund er en god forteller med umiskjennelig Jømna-dialekt som understreker rotfasthet. Han har sterk tilknytning til sitt opprinnelige lokalmiljø, og opptrer gjerne der samtidig som han ser utover lokale grenser. Han illustrerer bedre enn noen begrepet «røtter og vinger». Han viser selvinnsikt, observasjon, skaperglede, hardt arbeid og humor. Juryen aldri i tvil om at han var en verdig prismottaker.

Museum24:Portal - 2024.06.11
Grunnstilsett-versjon: 2