Synergi Music tolker Børli og Sandbeck

Børli og Sandbeck blir hiphop!

Synergi Music tolker Børli og Sandbeck
Festsalen, 21. juni, 2018    — Kl. 2130


Synergi Music som består av David Berget fra Elverum og Anders Trongaard fra Flisa, har travle dager med å gjøre ferdig bestillingen til Volumfestivalen: Seks nye låter i Vidar Sandbeck og Hans Børlis ånd.

– Skog og landsbygd får nok mer et preg av jungel i våre tolkninger, sier David Berget. Og kanskje er det akkurat det som må til for at de to hedmarkskunstnerne som begge ville fylt hundre år i år, skal nå ut til et yngre publikum.

Bestillingen til Volumfestivalen kommer fra Sandbeckjubileet og Børlijubileet.

– Jubileene har store forventninger til de seks nye låtene fra David og Anders, sier Erik Larsen i Sandbeck-jubileet.- Vi kjenner til deres tidligere produksjoner, og ikke minst remixen av Erik Lukashaugens singel Louis Armstrong, basert på Børlis dikt med samme navn.

Både Børli og Sandbeck kommenterte begivenheter i sin samtid. De kan også knyttes til temaer som hiphop er opptatt av som utenforskap og annerledeshet. En del av temaene er like aktuelle i dag som for femti til seksti år siden. Men pr. i dag er ikke deres lyrikk og viser det som topper spillelistene til streamingselskapene.

– Det vil det bli en forandring på med nye låter for et yngre publikum, mener Larsen.

Synergi Music har tidligere spilt egne låter på Volum, og er nå tilbake i ny og spennende drakt. Duoen er opptatt av friheten til å uttrykke seg musikalsk selv om det kan stride i mot uskrevne regler for enkelte musikalske trender eller bevegelser.


Foto: Ingrid Jackson