Sandbeckprisen

Lørdag 1. jun kl 14:00: Treskjærer Ragnar Nysæther mottar Vidar Sandbecks kulturpris Regnbågåbrua på forestillingen "Imellom..." i Åmot kirke.

Høydepunktet på forestillingen Imellom...er utdelingen av Vidar Sandbecks kulturpris Regnbågåbruatil treskjærer Ragnar Nysæther fra Åmot. Ivar Nergaard, David Berget,  Frida Drevland Tømmerberg og elever fra Åmot kulturskole bidrar til å utdype det rommet Vidar Sandbeck vokste opp imellom fars sterke tro på Stalin og kommunistene og mors dype gudstro. Leder for Sandbeckstiftelsen, Synnøve Sakura Heggem binder sammen forestillingen i Åmot kirke.

 • 1/1
  Treskjærer Ragnar Nysæther mottar Sandbeckprisen 2019. Bildet er hentet fra DigitaltMuseum. For info om lisens, eier, fotograf etc. se digitaltmuseum.no/021018333264
 • David Berget bidrar med nyskrevet hip-hop-låt
  1/3
  David Berget bidrar med nyskrevet hip-hop-låt
 • Frida Drevland Tømmerberg framfører en norsk melodi på fiolin
  2/3
  Frida Drevland Tømmerberg framfører en norsk melodi på fiolin Erik Larsen
 • Ivar Nergaard deltar med nyskrevet tekst
  3/3
  Ivar Nergaard deltar med nyskrevet tekst

Ragnar Nysæther
Ragnar Nysæther startet med treskjæring som 9-åring, og skjønte raskt at han hadde talent. Han er utdannet fiskeoppdretter og jobbet noen år på anlegg i Trøndelag, før han vendte tilbake til Østerdalen. Der snekret han dører og vinduer inntil han i 1990 bestemte seg for å være treskjærer på heltid. Nysæthers arbeider er å se på ulike offentlige steder rundt om i Norge og også i mange private hjem. Han har levert flere større bestillinger, blant annet en ponni i heltre som står i Stavanger. Helt siden 2008 har han stått bak et tre-diplom som tildeles mottakerne av Sandbeck-prisen. I år uteble bestillingen, og prismottakeren oppdaget nylig hvorfor. 

 

David Berget

David Berget kommer opprinnelig fra Garga i
 Georgia. Gjennom hele oppveksten hadde han stor interesse for dikt og
for musikk, særlig hip-hop. Han kom til Elverum i 1999 og arbeider blant
 annet som musikkprodusent og låtskriver. David Berget har deltatt i en
rekke ulike prosjekter som En verden på spill, Erik Lukashaugen - Louis
Armstrong synergi remix, Synergi Music, Fight Night Terningen Arena. I
2018 satte Synergi Music melodier til dikt av Børli og Sandbeck. Disse
ble framført blant annet under Volumfestivalen og Festspillene i
Elverum.


Frida Drevland Tømmerberg
Frida Drevland Tømmerberg kommer fra Elverum og studerer klassisk fiolin ved Universitetet i Stavanger. Hun har studert hos Jan Bjøranger, Erik Heide og Benedicte Kyllingstad. De seneste årene har hun deltatt på internasjonale kurs som Virtuoso & belcanto i Lucca i Italia , Ungdomssymfonikerne under Festspillene i Elverum Toppenkurset i Mosjøen. Hun har deltatt på masterclass med blant annet Bård Monsen og Anne Shih, og har vært aktiv i ulike ensembler som BFung (Bergen Filharmoniske ungdomsorkester), kammerorkesteret 1B1 og det norsk-finske kammerorkesteret Frostklang.

Ivar Nergaard

Ivar Nergaard, som er født på Rena, er skuespiller, tekstforfatter og visesanger. Under jubileumsåret til Vidar Sandbeck lanserte han CD-en ”Hjertegras” med viser av Vidar Sandbeck. Plata har høstet svært gode kritikker. I 2018 skrev han manus til familieforestillingen ”Jul i Myra”, som ble oppført i Åmot kulturhus i desember. Nergaard deltok også på jubileumsforestillingen i Oslo Konserthus 8. september sammen med en rekke visesangere og musikere - i tillegg til mange andre opptredener i jubileumsåret. Nergaard har en lang karriere som innleser av lydbøker og kjent for sin dype stemme. I juni og juli skal han gestalte selveste Ludvigsen i « Knutsen og Ludvigsen ruler Brittania» i Trondheim.