100-årsjubileet er igang: Sandbeck for små og store

Feiringen av multikunstneren Vidar Sandbeck fra Åmot er i gang. I sommer ville han fylt 100 år. Gjennom hele året hylles han med arrangementer og aktiviteter nasjonalt, regionalt og lokalt.

  • Ansatte ved Kulturkontoret i Åmot kommune bak banner med Vidar Sandbeck-jubileet. (Foto/Photo)
    1/1
    Åmot kulturhus er allerede preget av 100-årsjubileet for Vidar Sandbeck. Kulturkontoret i Åmot kommune går selvsagt i bresjen: Anne Berit Nielsen Grøn (fra venstre), Caroline Rolstad, Guri Helseth, Turid Athammer og Yngve Sekkelsten. Åmot kommune

- Vidar Sandbeck snakker til små og store. Hans budskap om å finne glede og skjønnhet i det nære og enkle, er mer aktuelt enn noensinne. Gjennom jubileumsåret ønsker vi å vekke en ny nysgjerrighet for Sandbecks viser og litteratur, sier Caroline Rolstad, leder for Sandbeck-jubileet.

Mye skjer

Hjemkommunen, Åmot og Anno - Museene i Hedmark er pådrivere og koordinatorer for jubileet. Foreløpig er det nesten tretti arrangementer på jubileumsprogrammet som slippes i dag (mandag 15. januar) sammen med det nye nettstedet www.vidarsandbeck.no


  • Logo Vidar Sandbeck 100 år (Foto/Photo)

- Vi er stolte over å presentere et program som vil bidra til å bringe Sandbecks kulturarv videre. Han var - og er - en fantastisk humorist, dyktig poet, beundret forfatter, selvlært treskjærer og fabelaktig fiolinist. Mest kjent er nok humoristen Sandbeck. I løpet av året vil nok mange få oppleve andre mer poetiske sider av hans kunstnerskap.

Galla

- De årlige Sandbeck-dagene i juni blir i år ekstra festkledd med galla-forestilling, åpning av vandreutstilling, utdeling av Sandbeck-prisen, storslagent korstevne og mye mer. Et par andre store arrangementer av nasjonal karakter jobbes det fortsatt med, så disse vil vi komme tilbake til. Flere plateslipp, forestillinger og konserter er klare, og enda mer vil komme til i løpet av året, sier Rolstad.

Sandbeck blir aktualisert både under Ungdommens Kulturmønstring (UKM) i Hedmark og Volumfestivalen i Elverum. Familieforestillingen Jul i Myra avslutter Sandbeck-jubileet i desember.

  • Caroline Rolstad, leder for Sandbeckjubileet og kultursjef i Åmot kommune. (Foto/Photo)
    Caroline Rolstad, leder for Sandbeckjubileet og kultursjef i Åmot kommune.

Kontaktperson: 

Leder for Sandbeck-jubileet 
Caroline Rolstad 
mobil 992 05 832 
e-post : Caroline.Rolstad@amot.kommune.no