Den klassiske Vidar Sandbeck

Hedmarken Symfoniorkester markerer 100-års jubileet til Vidar Sandbeck i 2018.

I år er det 100 år siden Vidar Sandbeck ble født. Hedmarken Symfoniorkester med dirigent Geir Tore Larsen og solistene Aud Ingebjørg Barstad (sang og konferansier) og Ljubov Demidova (fiolin) markerer jubileet med 2 konserter med variert konsertprogram som viser en mindre kjent side av Sandbeck; – han ville bruke livet sitt til å være klassisk fiolinist. HSO har fått Øyvind Westby til å instrumentere «Vidar Sandbeck-medley» for symfoniorkester. Arrangementet laget han i 2011, og stykket skal nå spilles for aller første gang med en symfonisk besetning, altså under denne konserten.

På Sandbecks debutkonsert i Stjørdal i 1941, avslutter han med alle fiolinisters bravour-numre; Kanarifuglen og Czardas. Disse stykkene får vi også høre under konserten.

Hedmarken Symfoniorkester samarbeider med Sandbeckstiftelsen og takker daglig leder Tom-Erik Tangen, som også er ansvarlig for Sandbeckarbeidet i Anno museum, for bistanden og gode innspill. 

Barnekonsert

Lørdag, 6. oktober, kl. 16.00–kl. 16:45 på Toneheim Folkehøgskole inviterer vi alle barn til en koselig konsert hvor du får høre litt om Vidar Sandbeck, høre litt av hans musikk slik den låter med stort orkester, i tillegg til eventyret om Bukkene Bruse fortalt med ord og toner, andre eventyrbilder, sang om mye mer. Kanskje får du delta i konserten selv også.

«Den klassiske Vidar Sandbeck»

Søndag 7. oktober kl. 18.00, Kirsten Flagstad-salen, Hamar kulturhus.

Konsertprogram:
«Vidar Sandbeck – medley», arr. Øyvind Westby:
Tirilill-vals, Til deg, Gammaldans i Fagerli, Visa om Jørgensen, Polka i København
Tordivelen og Flua – Edv. Fliflet Bræin
Eventyrbilder – Johan Halvorsen
Kanarifuglen – Poliakin
Småbyskisser – Sverre Bergh
Czardas – Monti
Kontrapunkt i Grukkedalen
Veslemøys sang – Edv. Grieg

Solister: Aud Ingebjørg Barstad, Ljubov Demidova.
Dirigent: Geir Tore Larsen.


Aud Ingebjørg Barstad – sanger/konferansier
Fiolinist og sanger Aud Ingebjørg Barstad fra Elverum er nok mest kjent for sin tid som frontfigur i bandet Katthult, som hadde flere plateutgivelser og som ble landskjente med flere populære låter. På Sandbeck-plata Gull i fra Grønne Skoger sang hun Regnbågåbrua, som ble én av flere hits fra denne hyldest-plata fra 2003. Aud Ingebjørg startet tidlig som fiolinist. Hun tar nå musikkutdanning ved Høgskolen i Innlandet på Hamar i tillegg til å ta frilansoppdrag.

Ljubov Demidova – fiolin
Lyubov Demidova, fiolinist fra Russland, er vinner i internasjonale konkurranser, hun mottok sin høy utdanning basert på de beste tradisjonene til den berømte«Russian Violin School». Før hun flyttet til Norge har hun kommet langt på å forbedre sine ferdigheter som solist og leder av forskjellige musikalske grupper. Hun jobbet som lærer i Musical Academy og professor ved Higher School of Music. Ljubov Demidova var ledende konsertsolisti ballettorkesteret til Yuri Grigorovich med konserter rundt hele verden. Elevene hennes jobber også i forskjellige deler av Russland og rundt om i verden. Hun er gruppeleder for 2.fiolin i Hedmarken Symfoniorkester og er fast medlem av orkesteret siden 2010. Ljubov spiller også i Ringsaker Opera, fremfører solo konserter på forskjellige steder i Hedmark og underviser fiolin.

Geir Tore Larsen – dirigent
Geir Tore Larsen er en allsidig musiker som cellist, dirigent og pedagog. Født i Onsøy ved Fredrikstad. Etter studier i Oslo, København og USA, ble han ansatt i Oslo Filharmoniske Orkester i 1972, og var en lang periode solocellist ved Den Norske Opera. Sin pedagogiske gjerning startet han i 1974, først ved Østlandets Musikkonservatorium, og deretter ved Norges Musikkhøgskole.
Ved siden av stor aktivitet som kammermusiker har han vært solist ved alle landets symfoniorkestre. En statlig stipendiatordning førte ham dessuten til flere profesjonelle symfoniorkestre som dirigent, og til Forsvaret som musikk-kaptein. I særdeleshet har svært mange amatørsymfoniorkestre glede av hans kyndige og inspirerende veiledning.

  •  (Foto/Photo)
    1/1