Påsan

Teater Innlandet i co-produksjon med Feil Teater

Familieforestilling

For hundre år siden i Åmot, blir en liten gutt født. Han er yngst i en søskenflokk på fem, og viser tidlig avvik fra de andre. Han har kronisk bronkitt, er spe, vokser lite, men han har en enorm fantasi og er glad i sirup. Gutten heter Vidar Sandbeck, men kalles bare for Påsan.

Dette er et nyskrevet teaterstykke som tar utgangspunkt i sanger, bøker og historier av Vidar Sandbeck. I forestillingen møter publikum Vidar som barn. Han lever et tilsynelatende normalt liv med sine foreldre og søsken, men når han er alene skjer plutselig de merkeligste ting. Fantasien hans settes i sving og en ny verden åpner seg.

I forbindelse med feiringen av Vidar Sandbeck utlyste Teater Innlandet prosjektmidler til en forestilling rettet mot barn og unge som skulle aktualisere Sandbecks forfatterskap for denne målgruppen. Frie kompanier og enkeltkunstnere ble invitert til å komme med forslag til co-produksjon med Teater Innlandet. Hedmark Fylkeskommune bidro med prosjektmidler.

Blant flere gode prosjektforslag ble forestillingen PÅSAN av og med Feil Teater valgt ut.

Forestillingen har premiere på Kulturhuset Banken på Lillehammer lørdag 10. november. Søndag 11. november blir den spilt på Hamar kulturhus.


Medvirkende:
Skuespillere: Julia Küster, Mathias Augestad Ambjør og Amanda Strand
Regi/kunstnerisk veileder: Jonas Sandvik